آیلتس آکادمیک

academic ielts

اگر قصد دارید در یک کشور انگلیسی‌زبان تحصیل کنید، تنها آزمون آیلتس آکادمیک برای شما گزینه‌ی مناسبی است.

این آزمون ارزیابی می‌کند که آیا شما برای شروع تحصیل به زبان انگلیسی آماده هستید یا خیر.

در این آزمون، دانش شما از واژگان مورداستفاده در محیط‌های آموزشی و دانشگاهی بررسی می‌شود.

همچنین می‌توانید آزمون آیلتس آکادمیک را به‌منظور ثبت‌نام در کالج برای گذراندن دورهایی مانند MBA یا دوره‌های کوتاه‌مدت مدیریتی و مهندسی بگذرانید.

 

از طرف دیگر حتی اگر متقاضی کارد هستید بازهم باید از کارفرمای خود تحقیق کنید چه نوع مدرک آیلتسی برایشان معتبر است.

گاهی برای کار در شاخه‌های پزشکی و پرستاری یا مهندسی و تدریس نیاز دارید مدرک آیلتس آکادمیک خود را ارائه دهید.

آزمون آیلتس آکادمیک به‌منظور ارزیابی مهارت‌های زبان انگلیسی شما طراحی‌شده است، به‌ویژه مهارت‌هایی که مرتبط با تحصیل در دوره‌های کارشناسی و ارشد هستند.

بررسی کنید که چه مؤسسات آموزشی آزمون آیلتس را قبول کرده و نمرات موردنیاز برای قبولی در برنامه‌های تحصیلی خود را دریافت کنید.

آزمون آیلتس آکادمیک شامل واژگانی است که در محیط‌های تحصیلی رایج است و ممکن است نیاز به آن برای ثبت‌نام در دوره‌ها یا مراکز داشته باشید.

شما می‌توانید آزمون را در مراکز رسمی مورد تائید آی دی پی بگذرانید نمونه این مراکز مانند ایرسافام، آیلتس تهران و یا موسسه عصر دین و دانش می‌باشند.

البته این آزمون در هر جای دیگر جهان در مراکز معتبر نیز برگزار می‌شود. برای مثال بسیاری از زبان آموزان ایرانی تمایل دارند آزمون خود را در کشورهای همسایه مانند ترکیه، گرجستان یا دبی بگذرانند.

 

آزمون آیلتس آکادمیک از چهار بخش تشکیل‌شده است: شنیداری، خواندن، نوشتاری و مکالمه.

 

 

Listening Academic IELTS

شنیداری آیلتس آکادمیک

 

آزمون شنیداری آیلتس شامل چهار بخش است، هر بخش دارای ده سؤال است.

سؤالات به ترتیب اطلاعات در فایل ضبط‌شده پخش می‌شوند، بنابراین جواب سؤال اول قبل از جواب سؤال دوم و به همین ترتیب خواهد بود.

Academic Ielts

 

بخش‌های 1 و 2 با موقعیت‌های روزمره و اجتماعی سروکار دارند.

در بخش 1، یک که همیشه یک مکالمه دونفره است، گفت‌وگویی درباره مطالب روزمره مانند سفر، تهیه بلیت کنسرت، تقاضای وقت مصاحبه کاری و غیره را شامل می‌شود.

در بخش 2، تنها یک نفر صحبت می‌کند (به‌عنوان‌مثال، یک سخنرانی درباره امکانات محلی).

ممکن است این منولوگ که بازهم درباره مسائل روزمره زندگی است در مورد توصیف بخش‌های یک کتابخانه، نحوه گزینش نیروهای جدیدالورود، انواع کلاس‌های تنیس یک مرکز ورزشی و غیره باشد.

بخش‌های 3 و 4 با موقعیت‌های آموزشی و تحصیلی مرتبط هستند؛ یعنی این فایل‌ها کلاً در محیط و جو دانشگاهی و تحصیلی هستند.

در بخش 3 که بازهم همیشه یک مکالمه است، یک گفت‌وگو بین دو تا چهار نفر اصلی شکل می‌گیرد (به‌عنوان‌مثال، دو دانشجوی دانشگاه در بحثی که ممکن است توسط استاد دانشگاهشان همراهی شود درباره تکالیف یا نحوه ارائه کلاسی خود با یکدیگر صحبت می‌کنند).

در بخش 4، تنها یک نفر در مورد موضوعی تحصیلی صحبت می‌کند.

این بخش نیز همیشه یک مونولوگ است و موضوعی کاملاً علمی را دربر می‌گیرد.

درواقع در این بخش احساس می‌کنید سر کلاس استاد نشسته‌اید و او دارد درسی را پرزنت می‌کند.

این فایل که آخرین و طولانی‌ترین بخش لیستنینگ آیلتس محسوب می‌شود ممکن است درباره موضوعاتی علمی‌باشد مانند: توصیف یک نوع پرنده یا ماهی خواص دریکی از اقیانوس‌ها، انواع مدیریت کارکنان، یک بیماری ذهنی مانند بی‌خوابی و عوامل آن و یا حتی توصیف سازه خانه‌های روستایی در منطقه‌ای با پوشش گیاهی و آب‌وهوای خاص.

پس لطفاً خود را برای شنیدن هرکدام از مراحل آماده کنید.

ضبط‌ها را فقط یک‌بار می‌شنوید. در این آزمون از لهجه‌های مختلف ازجمله بریتانیایی، استرالیایی، نیوزیلندی و شمال آمریکایی ممکن است استفاده ‌شود.

در انتها باید پاسخ‌های خود را به برگه پاسخ منتقل کنید.

در پایان آزمون 10 دقیقه وقت دارید که این کار را انجام دهید. باید دقت داشته باشید که در واردکردن پاسخ‌های خود در برگه پاسخ، امتیازی به دلیل املای نادرست و دستور زبان نادرست از دست می‌دهید.

پس حتماً روی دیکته کلمات خود بسیار تمرین کنید.

مشخصات:زمان: تقریباً 30 دقیقه (با 10 دقیقه اضافی برای انتقال پاسخ‌ها به برگه پاسخ)
تعداد بخش‌ها: 4
تعداد سؤالات: 40
نمره دهی: هر پاسخ صحیح 1 نمره دریافت می‌کند. نمره نهایی شما به‌صورت نمره باندی کامل یا نیم‌نمره‌ای ارائه می‌شود، مانند 5.5 یا 7.0.

Reading Academic IELTS

ریدینگ آیلتس آکادمیک

 

ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک از سه بخش تشکیل‌شده و منبع آن‌ها از کتاب‌ها، مجلات، روزنامه‌ها و منابع آنلاین که برای مخاطبان غیرتخصصی برگرفته می‌شود.

همه موضوعات مربوط به دانشگاه و دروس دانشگاهی و علمی است در حد یک دانش عمومی نه تخصصی و برای دانشجویان در سطوح پیش از فارغ‌التحصیلی، فارغ‌التحصیلان و دانشجویان دوره‌های تکمیلی نوشته‌شده است.

Academic Ielts

متون ممکن است به اشکال مختلف نوشته شوند، مثلاً روایی (که به‌صورت داستان بیان می‌شود و معمولاً درباره زندگی‌نامه یک دانشمند یا فرد سرشناس است.)

توصیفی (که یک پدیده علمی یا نظریه دانشگاهی را توصیف می‌کند، مانند یک بیماری خاص روانشناسی یا لایه‌های مختلف زمین یا حتی انواع یراق‌آلات نجاری) و درنهایت این متون ممکن است محتوایی دستوری/استدلالی داشته باشند (یک پدیده عملی یا یک نظریه دانشگاهی را از دید چندین دانشمند و منبع آگاه موردبررسی قرار می‌دهند.

همواره حداقل یک متن حاوی محتوای دسته آخر می‌باشد.

ممکن است متون شامل نمودارها، نمودارها یا تصاویر باشند.

اگر متون از واژگان تخصصی استفاده می‌کنند، حتماً با یک ستاره علامت دارد شده و تعریف ساده‌ای از آن‌ها معمولاً در انتهای متن ارائه می‌شود.

پس خود را برای متن‌هایی با دانش عمومی آماده کنید و اصلاً نگران کلمات خیلی تخصصی رشته‌های متفاوت نشوید.

شما باید پاسخ‌های خود را به برگه پاسخ منتقل کنید.

شما باید پاسخ‌های خود را طی یک ساعت که به شما برای آزمون مطالعه داده می‌شود، انتقال دهید.

برخلاف آزمون شنیداری، زمان اضافی برای انتقال داده نمی‌شود.

باید دقت داشته باشید که در واردکردن پاسخ‌های خود در برگه پاسخ، امتیازی به دلیل املای نادرست و دستور زبان نادرست از دست می‌دهید؛ زیرا دیکته کلمات در این آزمون بسیار اهمیت دارند و حتماً باید روی این موضوع تمرکز کنید.

مشخصات:
زمان: 60 دقیقه (شامل زمان انتقال)
تعداد بخش‌ها: 3؛ مجموع طول متن 2150-2750 کلمه است
تعداد سؤالات: 40
نمره دهی: هر پاسخ صحیح 1 نمره دریافت می‌کند. امتیاز نهایی شما به‌عنوان یک امتیاز کلی از 1 تا 9 داده می‌شود و احتمال اینکه نیم نمره هم بگیرید وجود دارد مثلاً ممکن است ۶.۵ یا ۷.۵ شوید.

Writing Academic IELTS
رایتینگ آیلتس آکادمیک

 

در بخش نوشتاری آزمون آیلتس برای شما دو تسک یا تکلیف تعیین‌شده است؛ که باید هردوی آن‌ها را پوشش دهید و با تکمیل کردن هر دو نمره خواهید گرفت.

Academic Ielts

در تسک 1، همیشه به شما یک تصویر (نمودار، جدول، نمودار یا نمودار) داده می‌شود که با توجه به اطلاعات بصری و چیزی که در تصویر می‌بینید باید آن را به‌طور دقیق و با کلمات خود توصیف کنید.

باید حداقل 150 کلمه را در حدود 20 دقیقه بنویسید. البته پیشنهاد ما به شما حداقل ۱۷۰ کلمه است که خدایی نکرده لغت کم نیاورید.

در تسک 2، یک دیدگاه، استدلال یا مشکل به شما داده می‌شود که باید در مورد آن بحث کنید.

برای مثال ممکن است یکی از مشکلات محیط زیستی به شما ارائه شود و از شما علت را بخواهند و راه‌حلی برای پایان دادن به آن. شما باید حداقل 250 کلمه را در حدود 40 دقیقه بنویسید.

اینجا بازهم البته پیشنهاد ما به شما ۲۷۰ کلمه است.

شما باید پاسخ‌های خود را با استفاده از جملات کامل بنویسید. نباید پاسخ‌هایتان به‌صورت یادداشت یا نقطه‌گذاری نوشته شود.

باید پاسخ‌های خود را در برگه پاسخ‌نامه بنویسید اما برای چک نویس یا بارش فکری مجاز به نوشتن و یادداشت کردن روی برگه سؤال هستید، اما این موارد توسط ممتحن دیده و تصحیح نمی‌شود.

خلاصه
زمان مجاز: 60 دقیقه

 

تعداد بخش‌ها: 2

علامت‌گذاری:

بخش 2 رایتینگ به دلیل پیچیدگی موضوع و تعداد کلمات بیشتر دو برابر بخش 1 رایتینگ آیلتس نمره به خود اختصاص داده است؛ یعنی اگر رایتینگ آکادمیک را از ۹ در نظر بگیریم ۳ نمره به تسک ۱ و ۶ نمره به تسک ۲ تعلق دارد.

 

Speaking Academic IELTS
صحبت كردن آیلتس آکادمیک

 

آزمون Speaking یک مصاحبه حضوری بین داوطلب آزمون آیلتس و ممتحن است و در ایران حدوداً دو تا سه روز کاری زودتر از آزمون کتبی گرفته می‌شود.

برای مثال اگر شما روز چهارشنبه آزمون کتبی دارید باید روز شنبه یا یکشنبه همان هفته پیش از برگزاری آزمون کتبی، با هماهنگی با مرکز آزمونی که در آن ثبت‌نام کرده‌اید به‌صورت حضوری مراجعه کنید آزمون اسپیکینگ آیلتس خود را بگذرانید.

آزمون Speaking شما به‌صورت صوتی از لحظه شروع ضبط می‌شود.

Academic Ielts

سه بخش برای تست وجود دارد و هر بخش از الگوی خاصی از سؤالات پیروی می‌کند تا توانایی صحبت کردن شمارا بهروش‌های مختلف آزمایش کند.

در قسمت 1 از شما در مورد خودتان و موضوعات آشنا، مانند خانه و خانواده، مطالعات یا علایق سؤال می‌شود.

در این بخش که حدوداً ۴ تا ۵ دقیقه طول می‌کشد معمولاً از ۳ موضوع مختلف سؤال می‌شود تا تسلط شمارا بر موضوعات رایج و عمومی بسنجند.

در قسمت 2 که به بخش طولانی مستقل معروف است کیو کارتی به شما داده می‌شود که از شما می‌خواهد در مورد یک موضوع خاص صحبت کنید.

در این بخش ممتحن کاملاً ساکت بوده و کاملاً فعالانه به صحبت‌های شما گوش می‌دهد.

نگران نباشید اگر تمام‌وقت به شما نگاه نمی‌کند و یا دارد در برگه روبه رویش چیزهایی یادداشت می‌کند.

او درواقع دارد برگه سنجش شمارا علامت‌گذاری می‌کند و اصلاً در حال یادداشت کردن اشتباهات شما نیست.

موضوعات این کیو کارت‌ها هم مربوط به مسائل روزمره زندگی است.

برای مثال ممکن است از شما بخواهند درباره وب‌سایتی که معمولاً از آن خرید می‌کنید یا آشنایی که او را تحسین می‌کند را توصیف کنید.

در این بخش که معمولاً ۳ تا ۴ دقیقه طول می‌کشد شما در ابتدا ۱ دقیقه زمان‌دارید فکر کنید و برگه و مدادی جهت یادداشت کردن ایده‌هایتان به شما داده می‌شود و بعدازآن دو دقیق زمان صحبت کردن دارد.

امکان دارد جهت برقراری یک مکالمه کوتاه ممتحن از شما ۱ یا دو سؤال کاملاً مربوط به صحبت‌هایتان در انتهای این بخش بپرسد که به آن‌ها سؤالات تکمیلی می‌گوییم.

در قسمت 3 سؤالات بیشتری در مورد موضوع با جزئیات بیشتر پرسیده خواهد شد.

این بخش به‌عنوان بخش مباحثه معروف است زیرا سؤالات دیگر از حالت شخصی خارج‌شده و به موضوعات عمومی‌تری می‌پردازند.

(البته ازلحاظ موضوعیت به کیو کارت بخش قبلی شما مربوط‌اند)

همچنین این موضوعات معمولاً یک مسئله را از چندین جهت بررسی می‌کنند.

برای مثال اگر موضوع کیو کارتتان درباره یک وب‌سایتی که معمولاً از آن خرید می‌کنید باشد، در بخش سوم ممکن است از شما بپرسند چرا مردم کشور شما از خرید اینترنتی راضی هستند؟ یا یک خرید آنلاین چه مزایا و معایبی دارد؟

خلاصه
زمان مجاز: 11-14 دقیقه
تعداد قطعات: 3

 

امیدواریم با خواندن این مقاله کوتاه اطلاعات مفیدی درباره آزمون آیلتس آکادمیک کسب کرده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *